advertentie Banner Trined
liveblog

Volg hier de derby TOP Oss-FC Den Bosch

In dit liveblog houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen bij de wedstrijd TOP Oss-FC Den Bosch (aftrap 21.00 uur).


00:04 uur

Jan van Asseldonk over onterechte positieve tests

22:52 uur

Einde wedstrijd

22:49 uur

Trotman

Voor de derde keer krijgt Ryan Trotman de kans om Den Bosch terug in de wedstrijd te brengen. Weer zonder resultaat.

22:47 uur

Rentree Büttner

22:34 uur

FC Den Bosch uitgewisseld

77. Ryan Trotman en Christophe van Zutphen zijn de laatste wissels voor Den Bosch. Erik van der Ven is uitgewisseld #topdbo

22:31 uur

Herhaling kunststukje Van der Heijden?

22:26 uur

Cas Peters in de ploeg

69. Cas Peters, die tegen Telstar de bevrijdende 1-1 maakte, is in de ploeg gekomen voor Kyvon Leidsman. 

22:20 uur

Twee wissels FC Den Bosch

22:13 uur

Gele kaart Remans

Doelpuntenmaker Mart Remans heeft een gele kaart ontvangen

22:06 uur

2-0 voor TOP Oss

21:52 uur

Alle coronatests TOP Oss negatief

In de perskamer gaat het verhaal dat alle vier de positieve tests bij TOP Oss toch negatief bleven te zijn. Dat kregen de positief geteste gevallen in de zesde minuut van de wedstijd tegen FC Den Bosch te horen. Er is wat fout gegaan bij het verwerken van de tests.

21:47 uur

TOP 1-0 DBO

Vlak voor rust is TOP Oss op een 1-0 voorsprong gekomen. Mart Remans scoorde zijn eerste goal voor de Ossenaren. Hij liep succesvol tegen een voorzet van Trevor David aan. Een terechte voorsprong voor TOP halverwege.

21:34 uur

Aanmoedigingen FC Den Bosch

33. 'Blijf positief naar elkaar. Ben blij dat het 0-0 staat', zijn de aanmoedigingen bij FC Den Bosch naar elkaar toe #topdbo

21:28 uur

Van der Steen getest

27. Wouter van der Steen twee keer getest. Eerst van afstand geprobeerd door Olivier Rommens. Kyvon Leidsman kan de rebound ook alleen maar in de handen van de Bossche aanvoerder mikken #topdbo

21:23 uur

Gele kaart voor de jarige job

21:16 uur

Boeiend

21:10 uur

Olivier Rommens raakt de lat

21:07 uur

Eerste kans voor TOP Oss

6. Stuy van den Herik ging mee naar voren en lost een schot. Een dot van een kans voor TOP Oss. Van der Steen redt met de voet #topdbo

21:01 uur

Wedstrijd begonnen

20:52 uur

Scheidsrechter

De scheidsrechter bij de derby TOP Oss-FC Den Bosch is Ingmar Oostrom.

20:45 uur

Beeld van beide ploegen

20:34 uur

Ploegen bezig aan warming-up

20:15 uur

Opstelling FC Den Bosch

De jarige Van Hedel speelt in plaats van Dwayne Green. Ook Rik Mulders heeft een basisplaats nadat hij goed inviel tegen Almere City FC.

20:13 uur

Opstelling TOP Oss

Lion Kaak, Ronald Koeman Junior en Mateo Aramburu zitten niet bij de wedstrijdselectie. Giovanni Büttner begint op de bank. 

20:08 uur

Geens keept toch

Bijzonder nieuws vanuit het Frans Heesen Stadion. In tegenstelling tot onze eerdere berichten staat Bo Geens gewoon onder de lat. Ronald Koeman Junior ontbreekt in de wedstrijdselectie. Jordy Rondeel zit op de bank.

19:39 uur

Sjaal

Bij TOP Oss hebben ze een ludieke actie bedacht voor de supporters. Zij maken kans op een sjaal als ze een filmpje of foto posten waarin ze TOP Oss aanmoedigen. Daarbij moeten ze de hashtag #TOPvoordebuis gebruiken.

19:38 uur

Verjaardag Jorn van Hedel

FC Den Bosch-verdediger Jorn van Hedel viert vandaag zijn twintigste verjaardag.

19:35 uur

Vast centraal duo

Jan Lammers is sinds dit seizoen een vaste waarde in de Osse selectie. Samen met Rick Stuy van den Herik vormt hij het centrale duo.

19:34 uur

Ronald Koeman vervangt Bo Geens

Ronald Koeman jr vervangt vanavond de afwezige Bo Geens. De Belg keepte de voorgaande zeven wedstrijden, maar is al sinds donderdag afwezig in Oss. Over de reden van de afwezigheid van Geens wil de club vanwege privacyredenen geen uitspraken doen. 

19:33 uur

Dramatische start TOP Oss

TOP Oss is na een dramatische start de afgelopen weken beter gaan draaien. Na de eerste overwinning tegen FC Dordrecht pakten de spelers vorige wedstrijd, in de laatste minuut, een punt uit bij Telstar. In het Frans Heesen Stadion werd ook nog gelijkgespeeld tegen SC Cambuur (2-2).

19:32 uur

Geschiedenis

Vorig seizoen werd dus alleen de ontmoeting in Den Bosch afgewerkt. De wedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning voor de Bosschenaren. De laatste keer dat de derby in Oss gespeeld werd was in het seizoen 2018/2019. Ook toen was de uitslag in het voordeel van FC Den Bosch. Door een doelpunt van Oussama Bouyaghlafen werd het 0-1. De laatste keer dat TOP Oss in eigen huis won was in het seizoen 2016/2017. Toen werd het 3-1 door doelpunten van Richard van der Venne, Dean van der Sluys en Istvan Bakx. Arda Havar scoorde namens de bezoekers. 

19:32 uur

Wisselvallig Den Bosch

De zeer jeugdige selectie van FC Den Bosch is wisselvallig begonnen aan het seizoen. Prima wedstrijden tegen NAC en De Graafschap leverden geen punten op. Tegen Telstar verloor Den Bosch beschamend met 6-1. In thuiswedstrijden behaalde de plaatselijke FC de enige punten (7). 

19:31 uur

Leeg stadion

Het Frans Heesen Stadion zal dus ook vanavond leeg blijven. "Dat ontneemt de derby wel veel charme," weet Wels.

19:30 uur

Derby gaat ondanks corona door

Op 13 maart ging de derby tussen TOP Oss en FC Den Bosch niet door, vanwege de uitbraak van corona. Vanavond om 21.00 uur wordt het duel dan wel gespeeld, ondanks dat er vandaag voor het eerst coronabesmettingen geconstateerd bij TOP Oss. Drie spelers en één kantoormedewerker zitten in quarantaine. Er is niet bekendgemaakt om welke spelers het gaat.