Blijdschap bij TOP Oss na de 1-0 van Jearl Margaritha. Bert van Berkum

liveblog

TOP Oss wint beladen derby tegen FC Den Bosch met 3-0

In de staart van de Keuken Kampioen Divisie nemen TOP Oss en FC Den Bosch het tegen elkaar op. Volg hier de laatste ontwikkelingen.


live
21:55 uur

90. Oppermachtig TOP Oss wint met 3-0 van FC Den Bosch

De veelbesproken derby tussen TOP Oss en FC Den Bosch is geëindigd in 3-0 voor de Ossenaren. De uitploeg was de hele wedstrijd nergens te bekennen. Spelers in vorm Danny Verbeek en Anass Ahannach konden deze wedstrijd niets betekenen voor hun club. 

TOP Oss nam al vanaf de eerste minuten het voortouw en liet de hele wedstrijd nauwelijks steken vallen. Jearl Margaritha, Rick Stuy van den Herik en Kyvon Leidsman zorgen ervoor dat de beladen derby eindigt in het voordeel van de Ossenaren, die niets heel lieten van de rivaal uit Den Bosch.

21:51 uur

90. Kyvon Leidsman koud in het veld maar schiet zo de 3-0 binnen

TOP Oss laat niks heel van FC Den Bosch. Invaller Leidsman schiet de Ossenaren op een ruime en verdiende voorsprong. Er komen nog 4 minuten bij.

21:40 uur

78. Debutanten zijn onderdeel van de wedstrijd

Een paar minuten geleden maakte Gedion Zelalem zijn debuut voor FC Den Bosch. Ook aan de Osse kant wordt gewisseld en krijgen debutanten speelminuten want ook Vasileios Pavlidis komt in het veld.

21:37 uur

TOP Oss lijkt vloek te kunnen doorbreken: 2-0

In de 76ste minuut schiet Stuy van den Herik de voorsprong naar 2-0. 

De laatste vijf derby’s in Oss waren de afgelopen twee keer een prooi voor TOP. Ook waren er twee gelijke spelen en wist FC Den Bosch in oktober 2018 de drie punten mee te nemen naar Den Bosch. Nu moet er nog veel gebeuren om dat voor elkaar te boksen. Maar dat het in de laatste minuten helemaal kan veranderen, dat weten ze na vorige week in Den Bosch wel.

21:23 uur

60. Druk neemt af; zowel op het veld als op de tribune

Wéér is het TOP Oss dat het voortouw neemt, al is het tempo na de rust wel iets afgezakt. Ook de tribunes zijn niet meer zo levendig als tijdens de eerste 45 minuten. FC Den Bosch lijkt hun supporters te missen, want een echte kans heeft de club nog niet gehad.

Een minuut eerder was er nog de snelle counter van TOP Oss, maar Margaritha speelde de bal net iets te ver voor zich uit:

21:06 uur

46. Jack de Gier grijpt in met een Bossche wissel

We zijn weer onderweg. Debutant Dennis Gyamfi is door Jack de Gier aan de kant gehaald. Stan Maas is zijn vervanger.

20:49 uur

45. We gaan rusten bij een stand van 1-0

Na een paar keer druk zetten van FC Den Bosch lijken de Bosschenaren nergens meer. TOP Oss is feller en toont meer vertrouwen. Door de goal van Jearl Margaritha zal de uitploeg meer moeten laten zien dan dat ze tot nu toe hebben gedaan. De Ossenaren kunnen ondertussen met een goed gevoel aan de thee.

Blijdschap bij TOP Oss na de 1-0 van Jearl Margaritha. Bert van Berkum

20:40 uur

36. Twee gele kaarten voor TOP OSS

Nadat Kay Tejan als een tovenaar op de bal ging staan, kwam het eerste opstootje van de wedstrijd waarbij twee Ossenaren een gele kaart kregen.

20:29 uur

27. Jearl Margaritha schiet TOP op voorsprong

Na een goede uitbraak brengt Tejan de bal voor, en loopt Margaritha de bal binnen. De thuisploeg drukt door en weet nu wel een van de vele kansen te benutten. Een terechte voorsprong voor TOP Oss.