Nog geen zicht op nieuw onderkomen Helpende Handen

OSS - Het wordt nog een hele klus om een nieuw onderkomen te vinden voor stichting Helpende Handen Oss. Dat zei wethouder Thijs van Kessel donderdagavond tijdens een commissievergadering.
De organisatie houdt zich bezig met de uitgifte van kleding aan mensen met weinig geld. Helpende Handen moet weg uit ât Hageltje omdat dat gebouw gesloopt gaat worden.

Volgens de wethouder is het moeilijk een nieuw onderkomen te vinden vanwege de wensenlijst die op tafel ligt: âZe zoeken een ruimte met een fors aantal vierkante meters voor opslag, waar ze ook nog 24 uur per dag toegang willen hebben. En dat zit momenteel niet in ons gemeentelijk vastgoedâ. Als de wensenlijst niet naar beneden wordt bijgesteld âdan wordt het nog een hele lastigeâ om via de gemeente een onderkomen te vinden, aldus de wethouder.

Het is trouwens nog niet bekend wanneer Helpende Handen haar huidige onderkomen moet verlaten. Omdat er vleermuizen in het pand zijn gevonden, mag er nu nog niet gesloopt worden. De stichting heeft haar hoop vooral gericht op het bedrijfsleven om een geschikte nieuwe ruimte te kunnen vinden.
advertentie

Lees ook deze artikelen