Ons Plekske wil met wensboom geld ophalen voor goed doel

VINKEL - Er was al eens een champagnetoren en een wereldrecord appels stapelen, nu heeft Ons Plekske in Vinkel een wensboom opgetuigd om geld op te halen voor een goed doel: Stichting Hartenkind.
âIedereen kan een wens doen en in de boom hangen, daarna kunnen ze een vrijwillige bijdrage in het hart doenâ, zegt Luuk Broos van Ons Plekske. De ontsteking van de lichtjes was donderdagochtend, samen met de jongeren van Ons Plekske. Ook al was het niet echt te zien; de jongeren maakten er met champagne een klein feestje van.

De actie moet uiteindelijk geld opleveren voor Stichting Hartenkind, een stichting die zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Langlopende actie
Broos wil verenigingen uit Vinkel, maar ook omliggende dorpen, bewegen om een duit in het zakje te doen. Daar krijgen de verenigingen ruim de tijd voor, want het is de bedoeling dat de actie een tijdje gaat duren. âEr kunnen kerst- en nieuwjaarswensen in, liefdeswensen. Als de actie goed blijft lopen, maakt het niet uit of er uiteindelijk paaseieren of kerstballen in hangen.

Broos merkt dat de jongeren van Ons Plekske, die een verstandelijke beperking hebben, enthousiast worden van goededoelenacties. Dat geldt ook voor hemzelf: âIk doe het eigenlijk al mân hele leven. Dat geeft een goed gevoel.â
advertentie

Lees ook deze artikelen