Oss stemt

OSS â Op verschillende plekken in de gemeente Oss konden inwoners woensdag hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Oss waren er in totaal 50 stembureaus geopend.
In Herpen kon er worden gestemd in Dorpshuis ât Slotje. En daar was het behoorlijk druk, omdat dit het enige stembureau in het dorp was. In zorgcentrum Maasland kon er namelijk niet gestemd worden, omdat daar het Norovirus is uitgebroken.

Mobiele stembus
Burgemeester Wobine Buijs bracht woensdag ook haar stem uit. Zij deed dat in gemeenschapshuis De Norder in Maren-Kessel. Ook reed er woensdag een mobiele stembus rond. Een dubbeldekker reed de hele dag door Oss en bleef op verschillende plekken steeds een uur staan. Zo ook bij winkelcentrum De Ruwert.

Referendum
Wie woensdag ging stemmen, kon twee keuzes maken. Behalve voor de gemeenteraden, konden mensen ook hun stem uitbrengen via het raadgevend referendum over de nieuwe wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten. Daarin wordt bepaald hoe ver de diensten mogen gaan bij het verzamelen van informatie. Er kon voor of tegen worden gestemd.
advertentie

Lees ook deze artikelen