Oss stemt

OSS - Op verschillende plekken in de gemeente Oss kunnen inwoners vandaag hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Oss zijn er in totaal 50 stembureaus geopend.
In Herpen kan er worden gestemd in Dorpshuis ât Slotje. En daar was het vanochtend al behoorlijk druk, omdat dit het enige stembureau in het dorp is. In zorgcentrum Maasland kan er namelijk niet gestemd worden, omdat daar het Norovirus is uitgebroken.

Mobiele stembus
Burgemeester Wobine Buijs bracht woensdag ook haar stem uit. Zij deed dat in gemeenschapshuis De Norder in Maren-Kessel. Ook rijdt er vandaag een mobiele stembus rond. Een dubbeldekker rijdt de hele dag door Oss en blijft op verschillende plekken steeds een uur staan.

Referendum
Wie woensdag gaat stemmen, kan twee keuzes maken. Behalve voor de gemeenteraden, kunnen mensen ook hun stem uitbrengen via het raadgevend referendum over de nieuwe wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten. Daarin wordt bepaald hoe ver de diensten mogen gaan bij het verzamelen van informatie. Er kan voor of tegen worden gestemd.
advertentie

Lees ook deze artikelen