Osse Foute Kersttruiendag voor het goede doel

OSS - Wees niet verrast wanneer je op zaterdag 15 december een grote groep mensen met een trui vol kerstballen en lichtjes bij Winterland ziet wandelen. Voor het goede doel halen deelnemers geld op voor het goede doel met die truien.
Het idee is in het leven geroepen door horecaondernemer Pierre Vink. "We hoorden dat op 14 december het Foute Kersttruiendag is in Nederland, maar wij vinden het leuker om het op zaterdag 15 december op Winterland te doen. Dan is de Santa Run in het centrum net geweest en dan kunnen mensen daarna na het feest op de Osse Foute Kersttruiendag."

Goed doel
De kersttruien zijn er niet alleen voor de fun, vertelt Vink. Het is ook voor een goed doel. "Het bedrag gaat naar Save The Children. Door geld in te zamelen met jouw eigen kersttrui, maak je veel kinderen erg gelukkig", zegt hij. Iedereen is welkom om mee te doen, maar hoe doe je precies mee? "Stel je hebt een trui. Dan kun je zeggen: jij betaalt mij 2,50 euro en dan hang ik een kerstbal in mijn trui. En zo kun je doorgaan met lichtjes, slingers en ga maar door."
advertentie

Lees ook deze artikelen