Oud-coach haalt uit naar Nulandia: 'Club vertelt onjuistheden'

NULAND - Oud-coach Koen Wissing is zeer teleurgesteld in Nulandia. Wissing werd eerder deze week op non-actief gesteld door de vierdeklasser omdat hij spelers zou hebben benaderd om naar OJC Rosmalen te gaan, de club waar hij volgend seizoen assistent-trainer is. Volgens Wissing vertelt Nulandia slecht een deel van het verhaal.
Wissing laat in een mail aan diverse media weten onaangenaam verrast te zijn geweest door het bericht van Nulandia. 'Geen kwestie van hoor en wederhoor, maar een besluit op basis van de hen toegekomen informatie, op een zeer ongelegen moment', doelt Wissing op de nacompetitie voor promotie waarin Nulandia zit.

Persbericht
Volgens Wissing vertelt Nulandia een deel van het verhaal met het door de club verspreide persbericht. 'Maar het vertelt tevens onjuistheden. Kwalijk aangezien juist die onjuiste informatie het verhaal groter maakt dan dat het daadwerkelijk is', stelt Wissing.

'Een aantal weken geleden heb ik met een speler gesproken over zijn ambities naar de toekomst, dit is niet iets vanuit de nacompetitie zoals vermeld wordt door Nulandia, dit kan ook niet aangezien het bestuur op zaterdag 2 juni (voor de nacompetitie) dit besluit al had genomen', zegt Wissing.

'Dergelijke gesprekken voer je als trainer wel vaker met spelers, gedurende het seizoen ook om te weten wat er speelt. Dat lijkt me niet meer dan normaal, vorig jaar heb ik ook met Mike van Nuland (die vorig jaar van Nulandia naar HVCH is gegaan, red.) veel gesproken over zijn twijfels en beweegredenen, dat doe je als trainer voor je spelers. Ook dit jaar ben ik door meerdere trainers en clubs benaderd over de ambities en kwaliteiten van spelers van Nulandia, hierin heb ik sowieso altijd het belang van Nulandia voorop gesteld', beweert de trainer.

Volgens Wissing gebruikt Nulandia dit als een stok om mee te slaan. Hij zegt dat de club al eerder van plan was om hem op non-actief te stellen. Volgens Wissing wilde de club een situatie creëren om dat te bewerkstelligen.

"Het is betreurenswaardig dat deze situatie nu zoân lading krijgt, terwijl we met iets moois bezig waren en ik zeker weet dat we Nulandia in de derde klasse hadden gekregen. Het is jammer dat het bestuur wederom voor onrust rondom de selectie zorgt, waar dit in mijn ogen absoluut niet nodig was. Het aanstaande vertrek van Eric (Goedmakers, assistent-trainer, red.) komt natuurlijk ook niet zomaar uit de lucht vallen."  

Hij besluit: "Verder wil ik het hierbij laten, mijn focus gaat nu op andere zaken en ik hoop dat Nulandia dit ook gaat doen aangezien er voor de spelers nog iets moois in het vat zit. Voor de spelersgroep en begeleidingsstaf waar ik twee jaar prima mee heb samen kunnen werken hoop ik van harte dat Nulandia de promotie weet te realiseren."
advertentie

Lees ook deze artikelen