Paaskerk Oss: Imagoschade ligt op de loer door manifest tegen homohuwelijk

OSS - De zogenoemde 'Nashville-verklaring' doet het imago van de kerk volgens de Paaskerk in Oss geen goed. In het manifest onderschrijven prominenten uit de Orthodoxe hoek van de kerk dat het huwelijk bedoeld is als een 'levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw'.
"Ik denk dat de kerk zo geen goede indruk maakt", zegt Lia Kolkman van de Paaskerk in Oss. Goede christenen moeten volgens de Nederlandse vertaling van het Amerikaanse Nashville Statement homoseksualiteit afwijzen. Door criticasters wordt het manifest inmiddels een 'homohaatmanifest' genoemd. 
De Evangelische gemeente CrOsspoint in Oss houdt zich op de vlakte over het omstreden manifest. "We hebben daar niet een geformaliseerd standpunt in", zegt oudste Bruno Tunderman. "We hebben er wel persoonlijk ideeën over, maar dat wil niet zeggen dat we ons er als gemeenschap over uitspreken", vervolgt de oudste. Het is nog niet voorgekomen dat een homostel bij CrOsspoint aanklopte om in het huwelijksbootje te stappen. "Daar hebben we ook nog geen beleid in. Het is wat ons betreft nog geen urgente vraag", zegt Tunderman.
De Paaskerk in Oss trouwt wel homostellen. "De protestantse kerk PKN is een brede groep met verschillende geloofsopvattingen. Ik hoop dat mensen weten dat wij geen bezwaar hebben tegen het homohuwelijk", aldus Kolkman. De kritiek op de kerk komt volgens Kolkman van meerdere kanten: "We krijgen evengoed kritiek van christenen die vinden dat we het homohuwelijk moeten sluiten".
advertentie

Lees ook deze artikelen