Recherche zoekt getuigen van zware mishandeling skileraar uit Oldenzaal

KIRCHBERG OOSTENRIJK - Een jaar na de zware mishandeling van de nu 21-jarige Job Temmink uit Oldenzaal is de politie nog steeds bezig met het onderzoek. De recherche zoekt Nederlandse wintersporters die getuige waren van de mishandeling waarvoor onder andere een man uit Oss en Loosbroek zijn opgepakt.
Temmink verbleef als skileraar in het Oostenrijkse Kirchberg toen hij op 2 februari vorig jaar tijdens een avond uit met vrienden ruzie kreeg met enkele Brabanders. De ruzie begon in een kroeg, maar eindigde buiten langs de Promenade van de populaire wintersportplaats. 
Zware verwondingenEen andere groep Nederlanders neemt het op voor Temmink. Hij weet te ontkomen maar wordt later zwaargewond gevonden in het centrum. Hij  wordt met breuken in zijn bovenbeen en zware verwondingen aan en in zijn hoofd opgenomen in het ziekenhuis.

De vier verdachten van 21 tot 25 jaar oud komen uit Oss, Loosbroek en Vinkel. Het onderzoek naar de mishandeling loopt nog steeds. De Oostenrijkse en Nederlandse politie werken daarin samen. In Oostenrijk werden de Brabantse verdachten opgepakt, maar kort daarna weer vrijgelaten. Inmiddels is het onderzoek overgedragen aan de recherche in Den Bosch.
Op zoek naar getuigenRecentelijk is er aanvullende informatie uit Oostenrijk gekomen. Daarom is de recherche nu op zoek naar de groep die Temmink en zijn vrienden hebben geholpen op de Promenade. De politie wil benadrukken dat deze personen worden gezien als getuigen en niet als verdachten. 

Bijna een jaar na de gebeurtenissen in Kirchberg gaat het nog altijd niet goed met het slachtoffer. Volgens de politie had het niet veel gescheeld of Job was er niet meer geweest. Zijn vader laat weten dat hij  nog veel last ondervindt van de mishandeling: âJob gaat elke week twee keer naar de fysiotherapeut en mag zoals het er nu voorstaat nooit meer zijn geliefde voetbalsport uitoefenen". 
Psychische klachtenOok heeft Temmink psychisch last van het voorval. Hiervoor heeft hij momenteel therapie. "Hij realiseert zich steeds vaker dat het maar een haar heeft gescheeld of hij zou er nu niet meer zijn geweest", aldus zijn vader. Hij zal er overheen moeten komen en voor zich zelf de hele situatie een plekje moeten geven, hoe moeilijk dat ook zou zijn. Zoals Job zelf zegt zou een verklaring, excuus en gerechtigheid daaraan heel positief bijdragen.â

Mensen die meer weten over de mishandeling van Job Temmink kunnen contact opnemen met de recherche in Den Bosch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
advertentie

Lees ook deze artikelen