Schetsen crematorium Docfalaan binnenkort te zien, onderzoek naar tweede crematorium

OSS - De ontwikkeling van een crematorium aan de Docfalaan gaat een volgende fase in en ondertussen kijkt de gemeente Oss of er nóg een crematorium in Oss kan komen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag laten weten.
De eerste schetsen voor een crematorium aan de Docfalaan zijn eind deze maand te zien tijdens een inloopavond, vertelde burgemeester Wobine Buijs vanmiddag. Het huis dat de bedrijfswoning moet worden van het crematorium is inmiddels overgekocht.

Ondertussen gaat de gemeente Oss kijken of er plek is voor een tweede crematorium in de gemeente. Uitvaartorganisatie Yarden heeft een verzoek gedaan aan de gemeente Oss om te kijken of er ruimte voor is. De organisatie wil een crematorium op Landgoed Hissehaag aan de Willibrordusweg. "Het is goed om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn", aldus burgemeester Buijs. "Je moet daar ook fatsoenlijk antwoord op geven, vinden we. Verder staan we er gewoon heel neutraal in."

In januari werd nog besloten dat, wanneer er een crematorium zou komen, de Docfalaan de juiste plek was. Yarden wilde dus een crematorium op Landgoed Hissehaag hebben, maar dat werd weggewuifd door de toenmalige coalitie.
advertentie

Lees ook deze artikelen