Sinterklaas wil alles 'samen delen' met intocht in Oss

OSS - Het thema van de intocht van Sinterklaas in Oss dit jaar is 'samen delen'. Op 24 november komt de goedheiligman naar Oss toe.
Om 13.00 uur hoopt de Sint af te meren aan de Waalkade in Oss bij Bouwbedrijf Hendriks. Voordat hij aankomt, is er al gezelligheid met muziek. Vanaf 12.30 uur kunnen de kinderen met hun papaâs, mamaâs, opaâs en omaâs al komen zingen aan de kade, zodat hij de weg weet naar de haven in Oss. Met het thema 'samen delen' willen de aanwezige kinderen laten zien dat ze heel goed kunnen delen. Maar de vraag is ook: kunnen Pieten ook delen? Hebben ze dat geleerd op de Pietenschool?

Sinterklaas wordt ontvangen door burgemeester Wobine Buis en jeugdburgemeester Phuong Loan en de jeugdwethouders Ruben, Mattijn en Menno, waarna zij samen, in de koets van Sinterklaas vertrekken richting het centrum.  Sinterklaas wordt in het centrum ontvangen op het podium wat staat op het parkeerterrein De Wal. Sint en zijn Pieten worden daar rond 14.15 uur verwacht, maar vanaf 13.30 uur is er al de speciale Sinterklaasband van Peter van Aar. 
Een dag later, zondag 25 november, is het tijdens koopzondag van 13.00 tot en met 16.00 uur het Pietenspektakel in het centrum. Op diverse plaatsen in het centrum zijn activiteiten. Ook zijn de Pieten blaaskapellen, Trommelpieten en de brandweerpieten aanwezig in het centrum. 
advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen