Snelfietsroute Nistelrode-Uden kan rekenen op steun Bernheze

HEESCH â De aanleg van een fietspad van Nistelrode naar Uden kan rekenen op steun van de politiek in Bernheze. Er waren wel veel vragen over de stijgende kosten van het project, dat miljoenen euro's gaat kosten.
De aanleg van de snelfietsroute kost 2,1 miljoen euro, terwijl de kosten eerder nog werden geschat op 1,3 miljoen euro. âHet gemak waarmee de kosten stijgen, verbaast meâ, zegt Toon van Vugt (SP). Daarbij kost de aanleg van een tunnel voor het fietspad onder Weijen nog eens 1,5 miljoen euro. Uiteindelijk kon het plan in de commissievergadering  van woensdagavond wel op de steun van alle partijen rekenen, op de VVD na.

De kosten stijgen volgens wethouder Rien Wijdeven onder andere omdat het pad geen 3,5 meter breed, maar 4 meter breed moet worden door een eis van de provincie. Als de raad van Bernheze eind van de maand officieel instemt met de snelfietsroute, verwacht wethouder Wijdeven een aanzienlijke financiële bijdrage van de provincie voor het fietspad. De provincie is van plan om 50 procent van de kosten van de fietsroute op zich te nemen en 80 procent van de kosten voor de fietstunnel.
advertentie

Lees ook deze artikelen