Social mediaredacteur (40 uur)

Facebook, Twitter en Instagram up-to-date houden en de redactie constant voorzien van input: Dtv Nieuws is per direct op zoek naar een social mediaredacteur. 

Sinds het late voorjaar van 2019 hebben onze drie omroepen een gezamenlijke website, waarop we onze content publiceren. De bereikcijfers laten een mooie groei zien. Ook op sociale media zijn we actief met meerdere kanalen. Op dit moment publiceren we echter op alle platforms dezelfde verhalen in dezelfde vorm. En dat terwijl sociale media om een eigen vorm en inhoud vragen.

Profiel
We zoeken een ervaren fulltime social mediaredacteur die de content die onze redactie produceert bewerkt, zodat die voor de verschillende sociale media geschikt is. Door betere onderwerpkeuze, tone of voice en aangepaste videocontent, verwachten we ons bereik via sociale media substantieel te vergroten. We zijn ervan overtuigd dat we door de inzet van
deze nieuwe redacteur ook ons bereik onder jongeren verhogen. Zij zijn immers alleen nog op sociale media gericht voor wat betreft nieuwsconsumptie. Onze visie op kanaalonafhankelijke content en kanaalspecifieke storytelling krijgt door de inzet van de social media redacteur een praktische invulling.

De social media redacteur ‘zendt’ niet alleen via onze sociale media-kanalen; door er de hele dag mee bezig te zijn, kan hij de redactie ook voorzien van input. Het ‘gesprek van de dag’ vindt immers niet alleen meer bij de koffieautomaat plaats, maar bijvoorbeeld ook op Facebook.

Functie-eisen
Voor deze functie is uiteraard een journalistieke opleiding én ervaring van belang. Daarnaast spreekt het voor zich dat je meer dan bekend bent met sociale media: je weet niet allen hoe inwoners sociale media consumeren, maar ook hoe de ‘achterkant’ van sociale media werkt. Je kunt analyses maken van bereik en groepen gebruikers en weet die gegevens in te zetten om nieuwe gebruikers aan ons te binden. Door jouw inzet gaat ons bereik op sociale media aantoonbaar omhoog. Daarnaast weet je hoe je sociale media kunt inzetten voor het vinden van geschikte nieuwsonderwerpen.

Voor al onze mensen geldt: je bent meer dan nieuwsgierig, ambitieus, creatief, kunt organiseren, kunt pakkend schrijven, hebt doorzettingsvermogen, bent stressbestendig en verbaal sterk. Enthousiasme vinden we vanzelfsprekend, humor kunnen we waarderen. Omdat je regelmatig tussen Oss, Den Bosch en Uden moet pendelen is een rijbewijs een absolute voorwaarde. We werken op onze redactie met wisselende diensten. Om de binding met onze regio te versterken verwachten we van onze medewerkers dat ze (op termijn) in onze regio komen wonen.

Geboden wordt
We bieden een interessante functie die je zelf mede kunt vormgeven. Je werkt in een klein, gemotiveerd team. De arbeidsvoorwaarden zijn gerelateerd aan de omvang van onze organisatie. De standplaats voor deze functie is onze vestiging in Uden.

Reageren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de eindredacteuren Lotte van Erp of Patrick
Huisman. Ze zijn bereikbaar via 0412 – 62 22 30. Je CV en uitgebreide motivatie ontvangen we graag voor 20 januari aanstaande via patrick@dtvnieuws.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.