Sociale alarmering in Bernheze van Ons Welzijn naar FocusCura

HEESCH - De SP in Bernheze is verbaasd dat Ons Welzijn de sociale alarmering heeft overgeheveld naar een professionele partij: FocusCura. Volgens de partij, die hier vragen over stelde tijdens de raadscommissie vanavond, zijn er veel onduidelijkheden bij de kwetbare ouderen over deze gang van zaken.
Sociale alarmering houdt in dat mensen bij een noodsituatie in of om het huis 24/7 alarm kunnen slaan door middel van een polsband, halsketting of alarmknop.

Wethouder Rein van Moorselaar laat weten dat de gemeente niet op de hoogte is gesteld door Ons Welzijn. 'Vreemd', vindt de SP omdat Ons Welzijn door de gemeente wordt ingehuurd en forse subsidie krijgt om dit werk te doen. "Het is een bevoegdheid die Ons Welzijn heeft", was de reactie van de wethouder. 
De gemeente is volgens hem pas achteraf geïnformeerd toen het besluit was genomen. "De 160 cliënten in Bernheze hebben allemaal een brief hierover ontvangen. Ze kunnen als ze dat willen hun abonnement kostenloos opzeggen en kiezen voor een andere aanbieder als ze dat willen", aldus wethouder Van Moorselaar.
advertentie

Lees ook deze artikelen