TOP klaart klusje in Alkmaar met gemak en vestigt record

ALKMAAR - TOP heeft zonder veel moeite te moeten doen gewonnen bij Jong AZ. De Ossenaren wonnen in het AFAS Stadion met 1-3 van de thuisploeg. Huseyin Dogan was met twee treffers de grote man aan Osse zijde.
TOP-trainer Klaas Wels voerde wat wijzigingen door in zijn basiself ten opzichte van de vorige week gewonnen wedstrijd tegen FC Eindhoven. De vorige week geblesseerd uitgevallen Lorenzo Piqué was nog niet fit genoeg. Daardoor schoof Norichio Nieveld naar centraal achterin en werd de juist weer fitte Philippe Rommens op het middenveld gezet. 

Binnen een minuut had het al 0-1 kunnen zijn, maar Nieveld haalde een Alkmaarse inzet voor de lijn weg. Vervolgens was het TOP met het overwicht én de kansen. De grootste was voor Bryan Smeets. Rommens werd weggestuurd aan de rechterkant en zijn voorzet werd slim niet aangeraakt door Huseyin Dogan, waardoor Smeets geheel vrijstaand de bal voor het inschieten had. Hij miste echter het doel volkomen. AZ-topscorer Ferdy Druijff had even later bijna de 1-0 gemaakt, maar zijn lob ging naast het doel. Toch zou Druijf nog scoren binnen het halfuur. TOP-verdediger Maikel Verkoelen stond niet goed gepositioneerd bij een steekpass waardoor Vince Gino Dekker de bal voor kon geven op Druijff om binnen te tikken: 1-0. 
Moest Druijff eerst een kans missen om vervolgens te scoren, hetzelfde gold voor Smeets. Na dertig minuten kreeg hij de bal vanaf rechts om vanaf een metertje of twintig de bal snoeihard onderkant lat raak te schieten voor 1-1. TOP pakte vervolgens door en scoorde nog geen tien minuten later de 1-2. Aanvoerder Rick Stuij van den Herik zette zelf de counter op om vervolgens de bal te geven aan Dogan. De topscorer wist wel raad met deze kans en schoot met een geniepig schotje raak in de korte hoek. 
Na rust bleef TOP het initiatief houden en Rommens had de 1-3 moeten maken. De aanval via Ragnar Oratmangoen, Dogan en de Belg was fraai, maar zijn schot was een stuk minder: over. Jong AZ kwam niet meer in de buurt van het Osse doel en het was wachten op de 1-3. Die kwam na twintig minuten in de tweede helft. Een vrije trap van Smeets werd weggekopt, maar via Rommens en Dogan kwam de bal bij Nieveld aan de zijkant. Die dribbelde vanaf rechts het strafschopgebied in om vervolgens Dogan te bedienen voor een intikker: 1-3.
Door de overwinning op Jong AZ vestigt TOP een nieuw record. Na 13 wedstrijden heeft de ploeg nu 24 punten. In het seizoen 1997/1998 vestigde TOP het vorige record, toen haalde de ploeg 23 punten.
TOP
Olij, Verkoelen, Nieveld, Stuij van den Herik, Fleuren, Van der Sluijs, Smeets, Kaak, Rommens, Dogan (88. Ladan), Oratmangoen
advertentie

Lees ook deze artikelen