TOP Oss verzuimt wederom om wedstrijd te beslissen: 1-1

OSS - TOP Oss heeft twee punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen. De Ossenaren kwamen in de tweede helft op 1-0 en kregen een karrenvracht aan mogelijkheden op 2-0, maar kregen vlak voor tijd het deksel op de neus met de 1-1. En vervolgens mocht TOP Oss niet eens klagen dat het bij 1-1 bleef.
Vorige week na de verloren derby tegen FC Den Bosch hintte TOP Oss-trainer Klaas Wels erop dat hij wat wisselingen door ging voeren in zijn basiself. Hij hield het echter bij één wissel. Olivier Rommens werd ingeruild voor de van een schorsing teruggekeerde Norichio Nieveld. De eerste helft had weinig spektakel in huis. NEC Nijmegen had het initiatief en kon twee keer scoren. Ole Romeny vond na een slippertje van TOP-verdediger Lorenzo Piqué doelman Nick Olij op zijn weg en Jonathan Okita schoot na een corner ook tegen Olij. 

Pas aan het einde van de eerste helft kwam TOP tot leven. Eerst schoot Huseyin Dogan bij de tweede paal hoog over na een voorzet van Dennis Janssen en vlak voor rust had Ragnar Oratmangoen dé kans op 1-0, maar zijn kopbal miste alle richting.
Na de rust was TOP Oss veruit de beter ploeg. Oratmangoen gaf direct na rust al een waarschuwingsschot(je) wat door NEC-doelman Marco van Duin werd gepakt. Niet veel later was de NEC-huurling in Osse dienst veel effectiever. Lion Kaak werd weggestuurd aan de linkerkant van het veld en zijn eerste voorzet kwam tegen een Nijmeegs been aan. Kaak leek vervolgens de bal uit te laten lopen, maar gaf de bal toch voor. Dogan verlengde de bal voor het doel waar Oratmangoen via de onderkant van de lat scoorde: 1-0. 
De 1-0 leek het startsein te zijn om de wedstrijd te beslissen. NEC was rijp voor de slacht, maar TOP had het aan zichzelf te danken dat het geen 2-0 werd. Na een uur spelen kwam de bal na een goede aanval terecht bij Bryan Smeets die in het vijfmetergebied de hoek voor het uitkiezen had, maar hij schoot recht tegen de uitkomende Van Duin aan. Minuten later was Van Duin wél verslagen door een schot van Dogan, maar de bal ging via de paal naast. Vervolgens claimde TOP nog een penalty na vermeend hands van NEC'er Tom Overtoom, maar de Osse gebeden werden niet verhoord.

Was het dan zo dat NEC helemaal niks in de melk had te brokkelen? Nee. Ongeveer twintig minuten voor tijd was Smeets goud waard voor de Ossenaren door een schot van NEC van de lijn te halen en even later vloog een zwabberbal van Overtoom rakelings over de kruising.
Een kwartier voor tijd leek TOP dan toch écht de wedstrijd te beslissen. Dogan pikte een afvallende bal op in het Nijmeegse strafschopgebied en kwam alleen voor Van Duin. De aanvaller raakte de bal echter helemaal verkeerd en zag de bal aan de verkeerde kant van de paal gaan.
Alle gemiste kansen kwamen TOP duur te staan, net als tegen RKC Waalwijk twee weken geleden (1-2). Ruim vijf minuten voor tijd kwam een corner op het hoofd van Ferdy Druijf terecht en de spits van NEC kopte de bal binnen: 1-1. In de slotfase moest TOP alle zeilen nog bijzetten om het puntje over de streep te trekken. Een minuut voor tijd had NEC zowaar met de drie punten naar Nijmegen kunnen vertrekken. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door Nieveld en zo kon Druijf alleen op Olij af, maar zijn schot kwam via de paal terug het veld in. Zo hield TOP nog een puntje over aan een duel waar het er eigenlijk drie hadden moeten zijn.
Door het gelijkspel blijft TOP op de zesde plek staan. Op maandag 4 februari speelt TOP in Eindhoven tegen Jong PSV dat op een zevende plek staat.
TOP
Olij, Janssen, Piqué, Nieveld, Stuij van den Herik, Fleuren, P. Rommens, Smeets (89. Van der Biezen), Kaak, Dogan (87. O. Rommens), Oratmangoen
advertentie

Lees ook deze artikelen