TOP verzuimt in Olympisch Stadion kansen af te maken en ligt uit bekertoernooi

AMSTERDAM - Het bekertoernooi zit er voor TOP Oss op. In het Olympisch Stadion had het in de eerste helft de kansen af moeten maken. In de tweede helft liep de ploeg tegen een fatale tegentreffer aan: 1-0.
Met het Olympisch Stadion speelde TOP Oss in een prachtige setting, maar daar was verder ook alles mee gezegd. Door de vele regenval was het veld op sommige plekken onbespeelbaar. In de eerste helft was TOP de ploeg die het vooral voor het zeggen had en ook de openingstreffer had moeten maken. Lion Kaak schoot de bal op de lat van afstand na tien minuten en even daarvoor had Dennis Janssen voorlangs geschoten. Na een halfuurtje kwam de tot dan te grootste Osse mogelijkheid, maar Ragnar Oratmangoen schoot een rebound naast nadat de AFC-doelman een schot los had gelaten. Het was niet dat TOP-doelman Nick Olij niks te doen had. Net na de kans van Oratmangoen mocht Kenny Teijsse namens de gastheren uithalen, maar Olij redde uitstekend op het goede schot. Vlak voor rust had TOP Oss de uitgelezen kans op 0-1. Bryan Smeets veroverde de bal op het middenveld en samen met Oratmangoen en Huseyin Dogan counterde hij eruit tegen twee AFC-verdedigers. Hij gaf de kans aan Dogan, maar die schoot tegen de doelman op.

De regen ging onverminderd door en in de tweede helft was het veld bijna helemaal niet meer bespeelbaar. En als het niet over de grond kan, dan maar door de lucht. AFC had dat als eerste door en kwam zo ook na ruim een uur spelen op voorsprong. Een vrije trap werd het strafschopgebied in geslingerd en uiteindelijk was het Yordi Teijsse die binnen kon koppen: 1-0. Het spel werd er niet beter op en TOP kreeg niet veel kansen meer. Het dichtste bij de gelijkmaker was Smeets, maar zijn dropkick gleed naast. 
In de slotfase verloor TOP nog Lorenzo Piqué. De verdediger probeerde een doorgebroken AFC'er af te stoppen, maar leek hem niet te raken. Desalniettemin liet de aanvaller zich na twee stappen nog vallen en kreeg Piqué de rode kaart gepresenteerd.
advertentie

Lees ook deze artikelen