TOP wint schitterend voetbalgevecht tegen Go Ahead Eagles: 0-1

DEVENTER - TOP heeft een schitterende zege geboekt. Uit bij Go Ahead Eagles wonnen de Ossenaren in een schitterend duel met 0-1.
TOP begon met een ongewijzigde basisopstelling. En na tien minuten had Bryan Smeets de 0-1 op zijn schoen. Huseyin Dogan stak de middenvelder weg met passje en een op een met doelman Hobie Verhulst kreeg hij de bal niet langs de keeper. Vervolgens hielden beide ploegen elkaar een tijdje in evenwicht, maar naarmate de helft vorderde nam de thuisploeg het initiatief. En dat leverde ook kansen op. Met name Paco van Moorsel was namens de gastheren gevaarlijk. Twee keer was hij dat met het hoofd. Een keer kopte hij uit een corner net naast, even later kon hij zijn hoofd juist net niet tegen een voorzet zetten. De allergrootste kans voor de thuisploeg was voor een oude bekende. Istvan Bakx zette zijn hoofd tegen een voorzet, maar zijn inzet belandde tegen de paal.
Na rust bleven de gastheren een tijdje komen. En wederom was Van Moorsel gevaarlijk, maar zijn schot rolde voorlangs. Toen de klok het uur gepasseerd was, nam TOP het over wat kansen betrof. De Ossenaren waren vooral gevaarlijk op de counter. En verrassend genoeg was Lion Kaak de meest gevaarlijke van het stel. Eerst schoot hij over, maar even later was hij dichterbij een doelpunt. Zijn schot hobbelde echter tegen de binnenkant van de paal. En er bleven kansen komen voor TOP, vooral in de rebound, maar steeds zat er net een Deventer voetje, been of arm (van Verhulst) aan. Wanneer zoiets niet het geval was, dan kreeg een Ossenaar zelf hem tegen zich aan zoals Niels Fleuren na een schot van Dennis Janssen.
Maar die goal zou komen. Een voorzet vanaf rechts viel voor de voeten van Dogan en de topscorer drukte schitterend af met zijn linker: vol in de kruising. Go Ahead Eagles ging daarna alles op alles zetten voor de gelijkmaker, maar die viel niet. En zo pakt TOP drie cruciale punten in de strijd bovenin. Lees die zin gerust nog maar een keer.
TOP:Olij, Verkoelen (25. Janssen), Piqué, Stuij van den Herik, Fleuren, Van der Sluijs, Kaak, Smeets, Nieveld, Oratmangoen (90. Rommens), Dogan (88. De Regt)
advertentie

Lees ook deze artikelen