Twintigtal bekeuringen bij actie Osse havengebied

OSS â Er zijn geen drugs gevonden bij de grote actie van politie en douane in het Osse havengebied dinsdag. Wel is een twintigtal bekeuringen uitgedeeld, één aanhouding geweest en een auto vernietigd die in slechte staat was.
Met behulp van een Mobix â een mobiele scan â heeft de douane in samenwerking met de politie gezocht naar harddrugs in en om de Osse haven.

Tijdens de actie werden geen drugs of daaraan gerelateerde goederen aangetroffen. Wel werd een twintigtal bekeuringen uitgeschreven voor het niet bij hebben van een geldig rij- of kentekenbewijs. Eén man had geen geldig identiteitsbewijs bij en is daarom aangehouden. De auto die is vernietigd, was technisch in slechte staat.

Haven uitgekamd
Hoewel er geen specifieke aanwijzingen waren voor het transport van harddrugs, is de Osse haven helemaal uitgekamd. Zeecontainers, busjes en vrachtwagens zijn gecontroleerd. Ook letten politie en douane op andere verboden goederen, verkeersovertredingen en veiligheid van transport. Volgens de politie komen drugs en gevaarlijke stoffen vaak via de havens Nederland binnen en daarom worden deze acties wel vaker gehouden.
advertentie

Lees ook deze artikelen