Uitzendingen Dtv in weekend ook in het teken van buitengebied

DEN BOSCH / OSS / UDEN â Het weekend staat bij Dtv ook in het van âde Week van het Buitengebiedâ. Vanaf zaterdagavond is er een speciale uitzending van Focus te zien met daarin vier gasten die praten over het boerenleven. Vanaf zondagavond staat het programma Regionieuws ook stil bij het buitengebied. Daarin onder andere aandacht voor de intensieve veehouderij en het dierenwelzijn.
Focus 
De opname van het debat- en interviewprogramma Focus vond plaats op de boerderij van Jasper Spierings uit Oss. Hij was ook één van de gasten aan tafel. Verder namen Hendrik Hoeksema, beleidsman van boerenorganisatie ZLTO, Daan Groot, lector HAS Den Bosch en Ron Lodewijks, voorzitter van de raad van toezicht van de Brabantse Milieu Federatie deel aan het gesprek. Met hen werden zaken besproken als het imago van het boerenbedrijf, de schaalvergroting van de bedrijven en belangrijke nieuwe innovaties.

Regionieuws
In het Regionieuws worden vijf verschillende themaâs besproken als het gaat om de kansen en bedreigingen voor de boeren. Zo is er aandacht voor het aantal bedrijven dat afneemt, de passie van de boeren voor hun werk, de relatie tussen landbouw en natuur, het dierenwelzijn, en natuurlijk de toekomst.

Uitzendingen
Zaterdag vanaf 19.00 u Focus
Zondag vanaf 19.00 u Regionieuws
advertentie

Lees ook deze artikelen