Journalist/redacteur/verslaggever (m/v, 40 uur, standplaats Oss)

Dtv is de publieke omroep voor de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Oss, Bernheze en Uden. Dagelijks maken we het nieuwsprogramma Dtv Nieuws. Natuurlijk brengen we onze content ook online: via onze website, app en sociale media. Op onze multimediale redactie werken in totaal twaalf journalisten/verslaggevers. Zij maken elke dag in drie regionale edities lokale en regionale content voor Noordoost Brabant, waarbij geldt: ‘online first’.

In deze uitdagende startersfunctie ben je verantwoordelijk voor het vergaren, selecteren en produceren van nieuwsitems. Daarbij staat eigen nieuwsgaring voorop. Je zet de lijnen uit voor de nieuwsverhalen van de dag en je gaat ook als verslaggever op pad. Daarbij werken we deels volgens het camjo/mojo-principe en monteer je in basis zelf je items.

Functie-eisen
We verwachten een afgeronde HBO-opleiding Journalistiek. Je bent meer dan nieuwsgierig, ambitieus, creatief, kunt organiseren, kunt pakkend schrijven, hebt doorzettingsvermogen, bent stressbestendig en verbaal sterk. Enthousiasme vinden we vanzelfsprekend, humor kunnen we waarderen. Bij voorkeur heb je enige ervaring met televisiejournalistiek en het inspreken van voice-overs. Je weet hoe social media werken en werkt volgens het principe van ‘online first’. Het werken als camjo/mojo is je niet vreemd en je kunt overweg met montagesoftware of bent in staat om dat snel te leren. Omdat je regelmatig tussen Oss, Den Bosch en Uden moet pendelen is een rijbewijs een absolute voorwaarde. We werken op onze redactie met wisselende diensten. Om de binding met onze regio te versterken verwachten we van onze medewerkers dat ze (op termijn) in onze regio komen wonen.

Geboden wordt
We bieden een interessante functie die je zelf mede kunt vormgeven. In onze organisatie doe je ervaring op met alle facetten van de (televisie)journalistiek. Je werkt in een klein, gemotiveerd team. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van deze startersfunctie.

Reageren
Voor meer informatie kijk je op www.dtvnieuws.nl. Mocht je vragen hebben dan kan je bellen met Louise Zaal, eindredacteur, bereikbaar via 0412-62 22 30. Stuur je sollicitatiebrief met CV naar: louise@dtvnieuws.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.