Vacature voor socialemediaspecialist

Gesteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek werken Dtv Nieuws, Omroep Meierij en Omroep Peelrand samen. Twintig betaalde medewerkers en vele vrijwilligers maken dagelijks lokale content, die op diverse televisie- en radiokanalen wordt uitgezonden en op verschillende onlinekanalen wordt gepubliceerd. In het kader van deze samenwerking zoeken we op korte termijn een

Socialemediaspecialist (40 uur)

We zoeken een ervaren fulltime sociale mediaspecialist die onze positie op de diverse sociale mediakanalen verder weet uit te bouwen. Daartoe bewerk je de content, die onze redactie produceert, zodat die voor de verschillende sociale media geschikt is. Door betere onderwerpkeuze, tone of voice en aangepaste videocontent, verwachten we ons bereik via sociale media substantieel te vergroten. Het gaat echter ook om kennis en analyse van data. We zoeken iemand die onze visie op kanaalonafhankelijke content en kanaalspecifieke storytelling naar de praktijk weet te vertalen en daarbij onze redacties meeneemt.

Functie-eisen

Je bent meer dan bekend met sociale media: je weet niet alleen hoe inwoners sociale media consumeren, maar ook hoe de ‘achterkant’ van sociale media werkt. Je kunt analyses maken van bereik en groepen gebruikers en weet die gegevens in te zetten om nieuwe gebruikers aan ons te binden. Door jouw inzet gaat ons bereik op sociale media aantoonbaar omhoog. Daarnaast weet je hoe je sociale media kunt inzetten voor het vinden van geschikte nieuwsonderwerpen. Jouw kennis weet je over te brengen op je collega’s. We maken journalistieke producties. Voor deze functie is het dan ook uiteraard van belang dat je daar minimaal affiniteit mee hebt, in het beste geval ervaring. Voor al onze mensen geldt: je bent meer dan nieuwsgierig, ambitieus, creatief, kunt organiseren, kunt pakkend schrijven, hebt doorzettingsvermogen, bent stressbestendig en verbaal sterk. Enthousiasme vinden we vanzelfsprekend, humor kunnen we waarderen. Omdat je regelmatig tussen de vestigingen van de omroepen moet pendelen is een rijbewijs een absolute voorwaarde. We werken op onze redactie met wisselende diensten. Om de binding met onze regio te versterken verwachten we van onze medewerkers dat ze (op termijn) in onze regio komen wonen.

Geboden wordt

We bieden een interessante functie die je zelf mede kunt vormgeven. Je werkt in een klein, gemotiveerd team. Je komt in dienst bij Dtv Nieuws, de penvoerder van het samenwerkingsproject. De arbeidsvoorwaarden zijn gerelateerd aan de omvang van onze organisatie. Het salaris ligt afhankelijk van je kennis en ervaring tussen de € 2.200 en € 2.750 bruto per maand. Verder wordt deelname aan een pensioenregeling geboden.

Reageren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de hoofdredacteur van Dtv Nieuws, Dan Wildeman. Hij is bereikbaar via 0412 – 62 22 30. Je cv en uitgebreide motivatie ontvangen we graag via [email protected]. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.