Vacature voor verslaggevers/redacteuren (40 uur)

Gesteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek werken Dtv Nieuws, Omroep Meierij en Omroep PeelRand samen. Twintig betaalde medewerkers en vele vrijwilligers maken dagelijks lokale journalistieke content, die op diverse televisie- en radiokanalen wordt uitgezonden en op verschillende onlinekanalen wordt gepubliceerd. Om de samenwerking te intensiveren zoeken we per 1 juli 2023 drie

Verslaggevers/redacteuren (40 uur)

In deze uitdagende (starters)functie ben je verantwoordelijk voor het vergaren, selecteren en produceren van nieuwsitems. Daarbij staat eigen nieuwsgaring voorop. Je zet de lijnen uit voor de nieuwsverhalen van de dag en je gaat ook als verslaggever op pad. Daarbij werken we deels volgens het camjo/mojo-principe en monteer je in basis zelf je items. Ook voor de redactie Den Bosch zoeken we een fulltime verslaggever. Voor deze functie gelden dezelfde eisen.

Functie-eisen

We verwachten een afgeronde HBO-opleiding Journalistiek. Je bent meer dan nieuwsgierig, ambitieus, creatief, kunt organiseren, kunt pakkend schrijven, hebt doorzettingsvermogen, bent stressbestendig en verbaal sterk. Enthousiasme vinden we vanzelfsprekend, humor kunnen we waarderen. Bij voorkeur heb je enige ervaring met televisiejournalistiek en het inspreken van voice-overs. Je weet hoe sociale media werken en werkt volgens het principe van ‘online first’. Het werken als camjo/mojo is je niet vreemd en je kunt overweg met montagesoftware of bent in staat om dat snel te leren. Omdat je regelmatig tussen de verschillende gemeenten moet pendelen is een rijbewijs een absolute voorwaarde. We werken op onze redactie met wisselende diensten en hebben geen van negen-tot-vijf-mentaliteit. Om de binding met onze regio te versterken verwachten we van onze medewerkers dat ze (op termijn) in onze regio komen wonen.

Geboden wordt

We bieden een interessante functie die je zelf mede kunt vormgeven. In onze organisatie doe je ervaring op met alle facetten van de (televisie)journalistiek. Je werkt in een klein, gemotiveerd team. We bieden een salaris tussen de € 2.100 en € 2.400 bruto, een reiskostenvergoeding en deelname aan een pensioenregeling.

Reageren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dan Wildeman, hoofdredacteur van Dtv Nieuws, via [email protected]. Naar datzelfde e-mailadres kun je je cv en uitgebreide motivatie sturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.