Vacature: Journalist/verslaggever (40 uur)

Onder de naam Dtv Nieuws werken de publieke omroepen voor de gemeenten Oss, Den Bosch, Maashorst en Bernheze nauw samen. Dagelijks maken we onder meer het nieuwsprogramma Dtv Nieuws. Natuurlijk brengen we onze verhalen ook online: via onze website, app en sociale media. Ruim 20 betaalde medewerkers maken elke dag in drie regionale edities lokale en regionale content voor Noordoost Brabant, waarbij geldt: ‘online first’.

Voor onze nieuwsredactie zoeken we op korte termijn een

Journalist/verslaggever (40 uur)

In deze uitdagende startersfunctie ben je verantwoordelijk voor het vergaren, selecteren en produceren van nieuwsitems. Daarbij staat eigen nieuwsgaring voorop. Je zet de lijnen uit voor de nieuwsverhalen van de dag en je gaat ook als verslaggever op pad. Daarbij werken we deels volgens het camjo/mojo-principe en monteer je zelf je items.

Functie-eisen

We verwachten een afgeronde HBO-opleiding Journalistiek. Je bent meer dan nieuwsgierig, ambitieus, creatief, kunt organiseren, kunt pakkend schrijven, hebt doorzettingsvermogen, bent stressbestendig en verbaal sterk. Enthousiasme vinden we vanzelfsprekend, humor kunnen we waarderen. Bij voorkeur heb je enige ervaring met televisiejournalistiek. Je weet hoe sociale media werken en werkt volgens het principe van ‘online first’. Het werken als camjo/mojo is je niet vreemd en je kunt overweg met montagesoftware of bent in staat om dat snel te leren. Omdat je regelmatig tussen Oss, Den Bosch, Bernheze en Maashorst moet pendelen is een rijbewijs een absolute voorwaarde. We werken op onze redactie met wisselende diensten en hebben geen van-negen-tot-vijf-mentaliteit. Om de binding met onze regio te versterken verwachten we van onze medewerkers dat ze (op termijn) in onze regio komen wonen.

Geboden wordt

We bieden een interessante functie die je zelf mede kunt vormgeven. In onze organisatie doe je ervaring op met alle facetten van de (televisie)journalistiek. Je werkt in een klein, gemotiveerd team. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van deze startersfunctie. Behalve een passend salaris is er ook een pensioenregeling.

Reageren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Dan Wildeman, via dan@dtvnieuws.nl. Naar datzelfde e-mailadres kun je voor 20 juni je cv en uitgebreide motivatie sturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.