Van Dijk Horeca stopt als uitbater dorpshuis De Berchplaets: âHet is financieel geen haalbare kaartâ

BERGHEM â Na 37 jaar stopt Van Dijk Horeca als uitbater van dorpshuis De Berchplaets in Berghem. âDe lage inkomsten wegen niet op tegen de hoge huur die we op tafel moeten leggenâ, aldus Alwin van Dijk.
Het was de bedoeling dat Van Dijk Horeca het contract tot 1 september 2020 zou uitdienen, maar huidig exploitant Alwin van Dijk stopt al op 1 september van dit jaar. 
Hogere huurâMet de overgang van de oude naar de nieuwe Berchplaets in 2013 is de jaarlijkse huurprijs gestegen van 18.000 naar 50.000 per jaar terwijl de omzet hetzelfde bleef. Omdat we geen commerciële activiteiten mogen organiseren vanwege het concurrentiebeding met andere horeca in Berghem, komt er te weinig geld binnen. Van die paar kopjes koffie per week kunnen we niet leven", zegt Van Dijk.

Einde tijdperk"We werken tachtig tot negentig uur per week en hebben al heel wat privégeld bijgelegd om de zaak draaiende te houden. Er is wel geprobeerd om extra activiteiten te organiseren maar dat is niet echt gelukt.  Het is vechten tegen de bierkaai en daarom is in goed overleg met het stichtingsbestuur besloten om op 1 september te stoppen.â En dat was geen makkelijk besluit volgens Alwin van Dijk, omdat er nu een einde komt aan wat zijn ouders sinds 1981 hebben opgebouwd.

Het stichtingsbestuur gaat de horeca-exploitatie vanaf 1 september voorlopig zelf doen, met behulp van vrijwilligers. Alwin van Dijk gaat zich volledig richten op zijn café Tante Toetje aan de Burgemeester van Erpstraat. âIn tegenstelling tot De Berchplaets kunnen we hier wel bruiloften en partijtjes organiserenâ, zegt Van Dijk. âIn mijn ogen is het voor geen enkele uitbater mogelijk om een dorpshuis draaiende te houden onder deze voorwaarden.â
advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen