Veel voordelen bij verhuizing Nicolaasschool naar Schelversakker

OSS - De verhuizing van de Nicolaasschool naar de plek van de oude huishoudschool aan de Schelversakker heeft veel voordelen. Zo krijgt de gemeente Oss geen schadeclaim van bouwbedrijf Berghege dat in 2013 in het Fraterspark een torenflat zou gaan bouwen.
"Er was een raadsbesluit dat ze daar mochten bouwen, maar zolang de Nicolaasschool daar zat kon de gemeente niet leveren", legt wethouder Joop van Orsouw uit tijdens de commissievergadering. Nu de school weggaat, krijgt Berghege de vrijkomende locatie als alternatief voor de bouw van woningen."Berghege is meegaand om daar iets moois van te maken en het Fraterspark wordt op een betere manier heringevuld", aldus wethouder Joop van Orsouw die aangeeft dat de gemeente in gesprek is met Berghege. "De torenflat is van de baan. De intentie is om het Fraterspark mooier, groener en beter te maken", aldus Van Orsouw.

Voordeel van de verhuizing naar de Schelversakker is ook dat de Nicolaasschool daar in zijn geheel daar naartoe kan. Op het moment dat de raad groen licht geeft voor de aankoop, wordt bekeken of het nieuw- of verbouw wordt. Nog een voordeel is een betere verkeerssituatie op die plek én  er zijn geen verhuiskosten. "Als alles spik en span is bij de Schelversakker, kunnen we daar in optocht naar toe", zegt wethouder van Orsouw.

Als antwoord op vragen over de hoge aankoopprijs die de gemeente betaalde voor de oude huishoudschool zei de wethouder: "De eigenaren hielden vast aan de vraagprijs die inderdaad hoger was dan de taxatieprijs. Wij hebben die vraagprijs betaald omdat we die locatie - gezien de vele voordelen - heel graag wilden hebben."
advertentie

Lees ook deze artikelen