Vijf uitverkochte pronkzittingen Rooie Tesneuzik: "grappen en grollen met bekende Heeschenaren"

HEESCH â De eerste van vijf uitverkochte pronkzittingen van de Rooie Tesneuzik is vanavond weer te zien in 't Tunneke in Heesch. "De kaartjes waren binnen twee uur uitverkocht", aldus voorzitter Monique van den Hurk.
Een thema is er niet, de 23 artiesten die samen de Rooie Tesneuzik vormen, bepalen zelf waar ze het over willen hebben. "Er is een wachtlijst voor mensen die mee willen doen", vertelt Monique van den Hurk. "Het mooie is dat ook jongeren gaan meedoen die weer een eigen, jeugdig publiek meenemen. En dus is er na 35 jaar nog altijd toekomst."

De optredens bestaan uit liedjes, losse sketches en voordrachten. "Veel grappen en grollen en bekende Heeschenaren die voorbij komen, dat is wat het is. Weinig politiek, dat laten we aan For Mineur over."

't Tunneke in Heesch is al die jaren de plek waar de pronkzittingen worden gehouden. Daar is plaats voor 310 mensen. Ook dit jaar waren de vijf pronkzittingen snel uitverkocht. "We hebben voor het eerst online kaarten verkocht, binnen twee uur waren alle voorstellingen uitverkocht", aldus de voorzitter die aangeeft dat er wel eens is overwogen om naar De Pas te verkassen omdat daar meer mensen in gaan. "Maar we blijven vanwege de traditie en sfeer toch in 't Tunneke." 
Wat ook traditie is, is dat het publiek een rooie tesneuzik oftewel rode zakdoek meebrengt naar de voorstelling. "En als je er geen hebt, is die bij ons te koop voor één muntje."De pronkzittingen zijn op 11, 12, 17, 18 en 19 januari.
advertentie

Lees ook deze artikelen