Wagemakers (LOF) wil geen onderzoek naar tweede crematorium

OSS - Oud-wethouder Gé Wagemakers (LOF) dient een motie in om te voorkomen dat er een onderzoek in wordt gesteld naar een alternatieve locatie voor een crematorium. Volgens hem doet het onderzoek geen recht aan het genomen raadsbesluit om voor een crematorium aan de Docfalaan te gaan.
Uitvaartorganisatie Yarden heeft een principeverzoek ingediend bij de gemeente Oss om te onderzoeken of een tweede crematorium in Oss mogelijk is. Yarden heeft het oog laten vallen op Landgoed Hissehaag aan de Willibrordusweg in Oss.

Wagemakers was bij het besluit voor een crematorium aan de Docfalaan de verantwoordelijke wethouder. Volgens hem zijn er al bindende (financiële) afspraken gemaakt met de beoogde exploitant van het crematorium en denkt hij niet dat het college een neutrale houding heeft naar aanleiding van uitspraken van wethouder Joop van Orsouw in de media. Via een motie probeert hij ervoor te zorgen dat de coalitie geen onderzoek doet naar een alternatieve locatie. Hij wil dat het college de procedure voor de ontwikkeling van een crematorium op de Docfalaan vlot en transparant laat verlopen.
advertentie

Lees ook deze artikelen