Wesley Pittens beste Nederlander na vierde proef Dakar Rally

MOQUEGUA - Wesley Pittens is na de vierde proef van de Dakar Rally de beste Nederlander in de motorcross. De Vorstenbosschenaar reed een snelle vierde etappe met een gemiddelde snelheid van 100 kilometer per uur.
In de etappe van Arequipa naar Moquegua eindigde Pittens op een 35e plek.  "Een etappe anders dan dat ik heb gereden tot nu toe", vertelt Pittens. Hiermee bedoelt hij de snelheid van de etappe waarin hij een gemiddelde snelheid reed van 100 kilometer per uur. "Er waren momenten dat ik 155 reed, maar ook plankgas en niet eens boven de 100 uit kon komen. Dat lag aan het terrein. Het was wel even wennen aan de snelheid. Ik heb liever duinen."

Op dit moment staat Pittens op een 39e plek in het klassement. Gisteren stond hij op sommige lijsten 36e, maar toen was de tijdstraf van vijftien minuten nog niet verrekend. Dat is nu wel het geval. Met de 39e plek in het klassement is Pittens de beste Nedelander. Hij heeft dan ook weinig te klagen. "Ik ben nog fit en heb geen mankementen. Vandaag heb ik lekker gereden, op naar morgen." Vandaag wacht hem een etappe van Moquegua terug naar Arequipa, 776 kilometer.
advertentie

Lees ook deze artikelen