Wethouder Joop van Orsouw onder vuur over verlengen pilot goedkoper parkeren

OSS - Moet de proef om in het centrum van Oss te parkeren voor 2,50 euro per dag in plaats van 4 euro worden verlengd? Dat was de vraag waarover de Osse partijen donderdag hun mening gaven tijdens de opiniecommissie. Ze moesten zich daarbij baseren op een evaluatie die volgens velen wel erg onduidelijk is.
Wel duidelijk is dat deze pilot de gemeente 350.000 euro aan opbrengsten heeft gekost. GroenLinks en D66 gaven aan meteen te willen stoppen met de pilot.

Met name Martijn Tonies van de SP en Marvin Kling van D66 pakten wethouder Joop van Orsouw hard aan. "Wat we nu in onze schoot geworpen krijgen is zo slecht onderbouwd, daarop kunnen we geen parkeerbeleid baseren", aldus de SP die de huidige pilot niet wil voortzetten. "Het geeft geen verschil en kost klauwen met geld."

Veel partijen zetten vraagtekens bij de kwaliteit van de evaluatie, ook al omdat deze al in september is gedaan. Dat was volgens de wethouder nodig omdat hij per 1 januari 2019 de nieuwe parkeertarieven moet vaststellen. Wordt de conclusie anders als we de laatste maanden ook meenemen? was de vraag. "Ik heb geen glazen bol", reageerde de wethouder.

"We gaan terug naar ons hok en komen met een ander voorstel terug", zei wethouder Van Orsouw. Alleen lukt dat niet meer voor 1 januari. Tot het college met een nieuw voorstel komt, wordt de pilot daarom voortgezet. "Er is een raadsbesluit voor nodig om het parkeertarief terug te zetten op 4 euro", aldus Van Orsouw.

Eerder had B&W aangegeven de proef met goedkopere dagtarieven in het centrum graag te willen verlengen tot maart 2020. Het is onduidelijk of dit wel gaat gebeuren. "We komen in ieder geval niet in financiële problemen als we de pilot voortzetten", zegt de wethouder die eind maart met een nieuw voorstel komt.
advertentie

Lees ook deze artikelen