Wethouder wil zowel Hoornwerk als Luciakerk onderzoeken voor ontmoeten in Ravenstein

OSS - Wethouder Frank den Brok wil in de zoektocht naar een nieuwe locatie voor ontmoeten in Ravenstein zowel het Hoornwerk/De Bleek als de Luciakerk meenemen. De Ravensteiners hebben een voorkeur voor de locatie Hoornwerk als plek voor een nieuw Vidi Reo.
Die locatie valt sowieso af. Er komen woningen op die plek.

SP en LOF willen dat de wethouder alle energie stopt in onderzoek naar de locatie Hoornwerk vanwege het draagvlak. De inwoners van Ravenstein geven de voorkeur aan deze plek voor een nieuw ontmoetingscentrum.

Andere partijen vinden het prima als beide opties worden onderzocht. Het gaat dan om de Luciakerk met de pastorie en het Hoornwerk. De wethouder wil beide locaties onderzoeken. "Hoornwerk is de duurste variant. Als er een tegenvaller is op locatie Hoornwerk, bijvoorbeeld bij bodemonderzoek waardoor er veel geld moet worden besteed aan sanering, dan staan we niet met lege handen als we beide opties naast elkaar onderzoeken", aldus Frank den Brok.

Het aankopen van de Luciakerk is volgens de wethouder een optie als de keuze valt op die locatie. "Alleen dan. Als we voor Hoornwerk gaan, dan kopen we de kerk niet. We stoten als gemeente juist vastgoed af."

Op basis van de informatie van deze vergadering, maakt de wethouder een raadsvoorstel waarover de gemeenteraad later een besluit neemt.
advertentie

Lees ook deze artikelen