Zaak 'doorrijder' Nieuwjaarsnacht wederom uitgesteld: 'Het is om gek van te worden'

OSS - Er komt wederom geen uitspraak in de zaak van de man die afgelopen Nieuwjaarsnacht een 28-jarige vrouw op de Berghemseweg aanreed. De verdachte heeft een nieuwe advocaat in de arm genomen en de raadsman krijgt tijd om zich in te lezen. De rechtszaak morgen gaat dus niet door en de familie van het slachtoffer is zwaar teleurgesteld in de gang van zaken.
De nieuwe datum voor de zaak is 12 februari. Afgelopen Nieuwjaarsnacht reed een 37-jarige man uit Driebergen-Rijsenberg een 28-jarige vrouw aan op de Berghemseweg in Oss. De vrouw raakte daarbij zwaar gewond. Ook op de Looveltlaan in Oss ging het bijna mis, maar daar kon een man nog net opzij springen.
Na de aanrijding op de Berghemseweg plaatste Antoine van den Bergh, de vader van het slachtoffer, beelden van het ongeluk op Facebook. Die beelden werd 1,3 miljoen keer bekeken en haalden het landelijk nieuws.

Op 9 januari 2018 werd de dader opgepakt. Later bekende de man in de rechtszaal vier biertjes op te hebben gehad voordat hij achter het stuur kroop. Tijdens een zitting in april werd bekend dat de man ook vervolgd zou worden voor het bezitten van kinderporno.

In september zou de zaak eigenlijk al voor de rechter komen, maar toen was de verdachte ziek. Morgen zou de zaak weer dienen, maar nu blijkt het aangehouden te zijn. 12 februari is nu de nieuwe datum. "Het is om gek van te worden", verzucht Antoine van den Bergh. "Hij heeft een nieuwe advocaat en die krijgt de tijd om zich in te lezen. Wij moeten ondertussen maar wachten."

advertentie

Lees ook deze artikelen