Zorgen over extra arbeidsmigranten in Heeswijk-Dinther

HEESCH - De politieke partijen in de gemeente Bernheze hebben de nodige zorgen over het plan om aan de Koffiestraat in Heeswijk-Dinther een groter aantal arbeidsmigranten onder te brengen.
Initiatiefnemer Van Wijnen wil zijn locatie aan de Koffiestraat 15 en het naastgelegen pand ombouwen en aanpassen zodat er 35 arbeidsmigranten een plek kunnen krijgen. Omwonenden uitten woensdagavond tijdens een commissievergadering hun zorgen daarover. Het ging vooral over de vraag hoe het toezicht is geregeld en wie daarvoor verantwoordelijk is.

De partijen in de commissie lieten ook weten dat ze groot belang hechten aan voldoende toezicht. Wethouder Van Moorselaar kon als antwoord geven dat het college erop vertrouwt dat de initiatiefnemer het toezicht goed gaat regelen. âHij woont zelf in Veghel en kan binnen 15 minuten aanwezig zijn als er problemen zijnâ, zo gaf de wethouder aan.

Er werden veel vragen gesteld over het plan en de wethouder heeft toegezegd die op korte termijn te gaan beantwoorden. Een aantal partijen gaf al aan de besluitvorming over het plan in de gemeenteraad liever uit te willen stellen.
advertentie

Lees ook deze artikelen